Ordered before 21:00 = delivered tomorrow | Free shipping from €99 | Pay afterwards with Klarna

Persbericht: het inspirerende verhaal achter 's werelds eerste vader & zoon kledingmerk

Dit ondernemers verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe een eenvoudige wens kan leiden tot een groot succes. Het kledingmerk Frenky S van Erik heeft niet alleen zijn leven veranderd, maar is ook een inspiratie voor andere vaders. Het zou leuk zijn om dit verhaal te delen om anderen te inspireren en te laten zien dat met passie en doorzettingsvermogen alles mogelijk is.

Persbericht

Alternatieve Titels:

  1. Van corporate carrière naar grondlegger van 's werelds eerste vader & zoon kledingmerk: hoe kleding vader en zoon kan samenbrengen
  2. Van kantoor naar kledingpionier: het eerste vader-zoon kledingmerk ter wereld
  3. Vaders inspireren meer met hun kinderen te zijn: het ondernemers verhaal achter het eerste vader-zoon kledingmerk
  4. Van stropdas naar trainingspak: het verhaal achter een succesvol kledingmerk dat vader en zoon samenbrengt
  5. Van kantoorbaan naar ondernemende vader: het inspirerende verhaal achter 's werelds eerste vader & zoon kledingmerk

Van het wereld rondreizen voor zijn werkgever naar de oprichter van het eerste kledingmerk speciaal voor vaders en zonen: Erik's verhaal is een inspirerende transformatie. Ooit een werknemer bij een multinational, volgde Erik zijn hart en creëerde een bedrijf dat vaders en zonen wereldwijd dichter bij elkaar brengt. Wat begon als een eenvoudig verlangen om zelf met zijn gezin de wereld te kunnen verkennen, groeide uit tot een succesverhaal dat gezinnen inspireert.

 

Het begon allemaal op een feestelijke gender reveal party. Toen Erik en zijn vriendin Demi ontdekten dat ze een zoon zouden krijgen, sprong Erik's hart van vreugde. Hij stelde zich meteen voor hoe geweldig het zou zijn om in matching trainingspakken met zijn zoon rond te lopen. Maar na een lange zoektocht vond hij niets dat aan zijn verwachtingen voldeed. "Dit moet anders kunnen," dacht hij vastberaden.

 

Met deze gedachte begon Erik aan zijn avontuur. Hij benaderde zijn nichtje, een modeontwerpster, die zijn ideeën omzette in ruwe schetsen. Gewapend met deze schetsen en talloze screenshots vroeg hij overal samples aan. Teleurstelling na teleurstelling volgde, en Erik begon de moed te verliezen. Maar net op het moment dat hij met zijn vriendin Demi en hun zoon Frenky in Thailand de eerste verjaardag van Frenky vierde, was het dan eindelijk zo ver. Op hun vakantieadres arriveerde een nieuwe set samples... en deze waren eindelijk perfect!

 

Erik twijfelde geen seconde en plaatste een grote bestelling van €20.000, ondanks de twijfels van zijn omgeving die hem voor gek verklaarden omdat het concept niet getest was. Zijn geloof in een vader en zoon kledingmerk was rotsvast en hij vernoemde het naar zijn zoon: Frenky S. Op een zonnige strandmiddag in Thailand keek hij Demi aan en zei: "Fok it, ik zeg mijn baan op en ga ervoor." Demi steunde hem volledig, wetende dat zijn passie en vastberadenheid onmiskenbaar waren.

 

Erik's droom was eenvoudig maar krachtig: een kledingmerk creëren dat vaders zou inspireren om meer tijd door te brengen met hun zonen. De eerste marketingcampagne, gefilmd bij een kasteel met mooie auto's, leek veelbelovend. Maar er gebeurde niets, geen enkele verkoop. In plaats van op te geven, besloot Erik een eerlijk en persoonlijk filmpje op te nemen in de slaapkamer van zijn zoon Frenky. Deze oprechtheid raakte een snaar bij het publiek en de bestellingen stroomden binnen.

 

De eerste zending uit China arriveerde in enorme balen van 70 kg, vol met verkreukelde kleding. Erik moest op drukke dagen wel 20 tot 30 trainingspakken strijken om ze verkoopbaar te maken. Het was een helse klus, maar hij wist dat het nodig was om zijn klanten tevreden te stellen. Het harde werk wierp zijn vruchten af: het merk werd een groot succes en veel vaders wilden, net als Erik, matchen met hun zonen.

 

Toen de bestellingen het kleine kantoor in Doetinchem ontgroeiden, schakelde Erik een fulfilment center in. Dit was een grote stap richting de persoonlijke droom van Demi en Erik: een lange reis maken met hun gezin. Anderhalf jaar na de succesvolle lancering was het eindelijk zover en vertrokken ze naar Thailand. Maar een maand voor vertrek kwam er onverwacht slecht nieuws: het fulfilment center stopte ermee, wat voor veel stress zorgde. Gelukkig wist Erik op tijd een nieuwe oplossing te vinden en kon hun droomreis doorgaan.

 

Na de ervaring met verkreukelde kleding uit China besloot Erik dichter bij huis te zoeken. Het bleek een uitdaging om een fabriek te vinden die zowel kinder- als volwassenmaten kon produceren. Uiteindelijk vond hij een geschikte fabriek in Turkije. Samen met zijn broer reisde hij af naar Turkije voor een bezoek. Wat volgde was niet alleen een succesvolle zakenreis, maar ook een onvergetelijk broersweekend vol gezelligheid, veel eten en raki drinken.

 

Hoewel de Turkse leverancier geen specialist was in kindermaten, durfde hij de uitdaging aan. Dit leidde soms tot verkeerde maattabellen, waardoor mouwen te kort en broekspijpen te lang waren. Een deel van de collectie werd hierdoor onverkoopbaar, wat Erik veel geld en stress kostte. Gelukkig wist Demi altijd hoe ze hem moest ondersteunen, want het leven met een ondernemer is nu eenmaal niet altijd makkelijk.

 

Ondanks de uitdagingen bleef het merk succesvol draaien, zelfs toen Demi, Erik en Frenky drie maanden in Thailand zaten. Maar toen de wintervoorraad opraakte, ontstond er een groot probleem. Wekenlang ontving Erik berichten van klanten die vroegen wanneer er weer setjes beschikbaar zouden zijn. Om de juiste keuzes te maken, hield hij via Instagram polls om te bepalen welke kleuren en kledingstukken populair waren en stemde hier zijn nieuwe bestellingen op af. Zwembroeken waren een veelgevraagd item. Toen deze dit voorjaar eindelijk op voorraad waren, bleek het een schot in de roos. Binnen drie weken was de volledige voorraad uitverkocht en moest er snel aanvulling komen. Ook de nieuwe t-shirts en petjes waren een groot succes.

 

Terugkijkend op een turbulent jaar, voelt Erik trots. Hij ontvangt zoveel positieve berichten, reviews en foto's van vaders met hun zonen dat hij weet dat hij zijn doel heeft bereikt: vaders verbinden met hun zonen en hen aanmoedigen om deelnemer te zijn in plaats van toeschouwer in hun gezinsleven.

---

Contactgegevens:

E-mail: info@frenky-s.com

Telefoon: +31 6 30599000

Website: www.frenky-s.com

 


Share this post